Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

Hírek

Sport motorgumik 2017

A 2016-os évben a tesztelők többségének favoritja a Pirelli Supercorsa sport abroncs volt, de az idei évben a név természetesen – vagy sem – változott:

Bridgestone Battlax S20 motorgumi teszt

A Bridgestone mindig fontosnak tartotta, hogy a MotoGP-ben eltöltött évek alatt összeszedett versenytapasztalatait folyamatosan áthelyezze az utcai gumijaiba is. Az S20 a japán gyártó minden-egyben sport motorgumija, a munkába ingázástól a lendületes hétvégi túrákhoz a spektrum minden pontján megállja a helyét.

Egy élménydús robogó motorgumi

Ha valakinek az a kérdés fordulna meg a fejében, hogy melyik robogó motorgumival tudná letenni a térdét padlóra egy éles kanyarban, hát akkor valószínűleg megvan a válasz, ez a robogó motorgumi a Michelin Power Pure SC lesz.

Metzeler Sportec M5 Interact sport motorgumi

Az először hét évvel ezelőtt piacra dobott Sportec nemrégiben teljesen új, D-Spec kettős keveréket kapott a hátsó kerekeihez. Mint már korábban is láthattuk, a Metzeler egy bonyolult, tekervényes futófelület tervezést használ, melyet állítólag a görög Pí betű ihletett meg.

Két kiváló supermoto motorgumi

Continental Conti Attack SM Először is nézzük sokak kedvencét, a Conti Attack SM supermoto motorgumit. Nos ez az abroncs mindenképp azoknak ajánlható, akik idejük nagy részében szeretnek lendületes tempóban közlekedni. A minimális futófelület mintázat és az ívelt profil a sport motorgumik tankönyvbe illő meghatározói, tehát itt megkapják, amit akarnak.

Dunlop SportMax Roadsmart II motorgumi

A sport túra motorosok egy különleges kategória. Röviden: ők mindent akarnak – sebességet, kezelhetőséget, mindezt hosszú útszakaszok alatt és minden körülmény között. Olyan motorgumi készletet akarnak, amely mindezt tudja, és mindig jól működik.

Válogatott sport túra motorgumik 2. Rész

Egy Metzeler Roadtec 01-gyel öltöztetve a motorunk szintén gyorsabb lesz száraz időben, mint a PR4. De ez az abroncs nedves időben is gyorsabb tud lenni, és még egy jó pont, hogy közel olyan jó futásteljesítményre képes, mint a Pilot Road 4. Tehát van egy sport túra motorgumink, ami szinte mindent jól csinál.

Válogatott sport túra motorgumik 1. Rész

Kezdjük a legtöbb tesztben nagyon jól szereplő Michelin Pilot Road 4-el. Ez a nedves időjárási feltételek között talán legmagasabb szinten teljesítő motorgumi a piacon jelenleg. Az első abroncson található vékony vízelvezető csatornák folyamatosan terelik a felgyülemlett csapadékot a mélyebb, és ezért nagyobb tároló kapacitású csatornákba. Ezzel biztonságosan távol tartják a tapadó felületeket az aquaplaning hatás fellépésétől.

Mitől függnek a motorgumi szerelés árak?

A motorgumi szerelés árak számtalan tényezőtől függenek. Mindezt annak fényében kell vizsgálnunk, hogy a motorgumi szerelése egy olyan szolgáltatás, aminek rendkívül pontos keretei és határértékei vannak, ezáltal nem csak a szakma általános követelményeiről van szó, hanem arról is, hogy a szakembert bizony mindig és minden esetben meg kell fizetni. Lehet az akár házon belüli szakmunka, akár autószerelés, akár például a motorgumi szerelése, ami konkrét tarifával rendelkezik, ezáltal akár mindig előre is tudhatjuk, hogy mennyit kell fizetnünk az adott probléma elhárításáért.

A motorgumi szerelő állvány előnyei

Amennyiben gyakran szereljük otthon saját vagy barátaink motorjainak gumiját, akkor rendkívül hasznos lehet beszerezni egy direkt erre a munkára specializált állványt, ami arra szolgál, hogy könnyen, erőlködés és sérülés nélkül tudjuk megoldani a javítást. A motorgumi szerelő állvány ma már minden kisebb szerelőműhelyben megtalálható, de ez nem jelenti azt, hogy saját magunk ne szerezhetnénk be egyet otthonra, hiszen a szerkezet rövidtávon visszahozza az árát, pláne abban az esetben, amennyiben többet használjuk, mert például versenyzünk is, esetleg csak szeretjük bütykölgetni mások járműveit.

Motorgumi szerelés házilag

A motorgumi szerelés házilag is könnyedén kivitelezhető, mindennek egyetlen feltétele nem más, minthogy rendelkezzünk a megfelelő szerszámokkal a kérdéses művelethez. Ezek a szerelővasak mellett legalább egy tompa csavarhúzó, valamint, illetve a kerék kiszereléséhez szükséges méretű villáskulcsok lesznek, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatók, így még csak költenünk sem kell rá.

Motorgumi szerelés otthon

A motorgumi szerelés otthon is könnyedén kivitelezhető abban az esetben, ha a rendelkezésünkre állnak a megfelelő szerszámok, esetleg egy segítő kéz, de mindemellett a megfelelő elméleti háttér. Életünket ugyanis biztosan nem ússzuk meg defekt nélkül, így előbb vagy utóbb, de szükségünk lesz arra, hogy motorgumit szereljünk. Noha a mai, modern, tömlő nélküli motorgumikkal általában otthon már nehezen tudunk mit kezdeni, hiszen azokat vagy kompletten cserélni kell, vagy csak szakszerviz tud tartós megoldást alkalmazni, de ha a klasszikus, belsővel ellátott motorgumiról van szó, annak otthon is bármikor nekiláthatunk.

Motorgumi Harley Davidsonra

A Harley Davidson motorok neve nem hiába maradt meg annyira a köztudatban, az amerikai motorok ugyanis már hosszú évtizedek óta meghatározó szereplői a motorkedvelők világának, ezen felül pedig az első olyan márkáról beszélünk, amelyik ténylegesen is életformává alakította át a motorozás élményét. Egy Harley Davidsont ma is minden ember, sőt mi több, minden motoros is megnéz az úton, és bár nagyon sokan inkább a japán motorokra esküsznek még akkor is, ha chopperekről van szó, összességében viszont mégis minden elismeri, hogy a gyártótól nem csak egy szimpla motort kapunk, hanem egy igazi életformát, egy életérzést is. Mivel Harley-tulajdonosnak lenni igazán nagy megtiszteltetés, korántsem tekinthető véletlennek, hogy a gyártó gondoskodott arról, hogy a motorosok direkt a márkának szánt motorgumikat is vásárolhassanak maguknak.

Téli motorgumi robogóra

Míg a legtöbb motoros a tél közeledtével, sőt mi több, már az ősz beköszöntésével elrakja motorját, hogy a tavaszi napsugarak megjelenéséig és a száraz utakig téli álmot aludhasson, addig a robogósok esetében ez egy kicsit másként működik. A robogóra ugyanis inkább úgy tekintünk, mint egy kerékpárra, amit kellő elővigyázatosság mellett természetesen télen is használhatunk, ehhez azonban nem árt meghozni a szükséges óvintézkedéseket.

Bridgestone BattlaxHypersport S20 EVO: egy igazán sportos motorgumi

A Bridgestone a közelmúltban számtalan alkalommal igyekezett bebizonyítani, hogy amennyiben a sportosabb vezetést kedvelő motorok tulajdonosai igazán autentikus élményeket szeretnének szerezni magukat nem csak pályákon, hanem közutakon is, akkor az ő termékeiket kell választaniuk a legjobb hatás, illetve teljesítmény érdekében. Ennek megfelelően a Bridgestone folyamatosan újabb és újabb termékekkel bővíti az általuk megálmodott sport motorgumik kínálatát, így a közelmúltban bemutatták a legújabb generációt, méghozzá a Bridgestone BattlaxHypersport S20 EVO képében.

Újabb enduro motorgumikkal rukkolt elő a Dunlop

Újabb forradalmi újdonságokkal állt elő a Dunlop, akik elhatározták, hogy a legmodernebb terepmotorokhoz igazi újgenerációs motorgumik is dukálnak, így az enduro kategóriában bejelentették a TrailSmart abroncsok bevezetését, amelyek lényegében a gyártó első okos abroncsai. A Dunlop az újdonságok által minden eddiginél többet és jobbat kínál, ebből kifolyólag kivételes nedves tapadás mellett utolérhetetlen futásteljesítményt, illetve saját kategóriájában kiemelkedő irányíthatóságot is.

Bridgestone Battlecross X30 és X40 motorgumik a terepek megszállottjainak

Noha a Bridgestone, mint a világ legnagyobb és legismertebb prémium kategóriás abroncsgyártója elsődlegesen az autógumik és a sportmotorok tekintetében ismert, azonban van egy nagyon jó termékcsaládjuk a terepmotorozás szerelmeseinek is. Ez a Bridgestone Battlecross X, amelyet a gyártó a közelmúltban két kiváló és ígéretes motorgumival egészített ki.

Újabb motorgumikkal egészül ki a Dunlop MX-sorozat

Miután a Dunlop sorban kimagasló győzelmeket könyvelhetett el az európai csúcskategóriás motocross versenysorozatban, várható volt, hogy bővíti a kategória legismertebb és legnépszerűbb termékcsaládját, avagy az MX-sorozatot. Ennek megfelelően most két új terméket is bemutattak, amelyek nagy előnye, a világbajnoki címért is indult Honda, illetve Kawasaki csapataival közösen fejlesztették ki, ezáltal nem csak a motocross igényeihez igazították őket, hanem ezen felül az elődökhöz képest sokkal szélesebb tartományban is használhatóvá tették őket.

A Bridgestone BattlaxRacing V02 motorgumi

A Bridgestone immáron évek óta nem csak a gépkocsikra, teherautókra vagy városi terepjárókra szánt gumiabroncsok tekintetében jár az élen, ha minőségi és prémium kategóriás abroncsokra van szükségünk, hanem a motorgumik tekintetében is, amit mi sem bizonyít jobban, mint a világ legnagyobb gyártójának legújabb szettje, avagy a BattlaxRacing V02.

Cross motorgumik tulajdonságai

A motocross szó szerint lefordítva körülbelül annyit tesz, hogy 'motorral mindenen keresztül'.

Dzsopper motorgumi teszt

A dzsopper, vagy más néven chopper motorok egy egészen különleges szegmenst foglalnak el a motorok világában...

Michelin Pilot Sport motorgumi

A világ talán leghíresebb gumiabroncs gyártója, aki a legelőször gyártott radiál gumiabroncsokat motorkerékpárokra, most elhozta a scooterek számára is a kiváló tapadást biztosító radiál technológiát.

Motorgumi tesztek 2014-ben

Ebben a cikkben a Motorrad magazin 2014-es prémium túra motorkerékpár gumiabroncs tesztjét ismertetjük.

Tesla elektromos motorkerékpár érkezik jövőre?

Felröppent a hír, hogy a következő év nyarán a Tesla cég, mely elektromos sportautó gyártásáról nevezetes, Tesla Model S néven elektromos motorkerékpárt dobna a piacra...

A motorkerékpárok helyes téli tárolása

Az alábbiakban egy részletes összefoglalás olvasható arról, hogyan tároljuk a motorkerékpárunkat télen, hogy tavasszal újra a legjobb minőségben vehessük újra elő.

Gyakori kérdések a motorgumikkal kapcsolatban

A motorgumikkal kapcsolatban a motorrevu.hu oldalon található kérdések közül válogattunk...

2016-tól új gumiabroncs beszállító a MotoGP-ben

A nyáron röppent fel a hír, miszerint a híres Bridgestone gumigyártó és fejlesztő vállalat 2016-tól már nem szállít verseny abroncsokat a motorsport királykategóriájának, a MotoGP-nek.

A Michelin levegő nélküli abroncs gyártásába kezdett

A levegő nélküli gumiabroncs, illetőleg kerék konstrukció már évek óta asztalán van a világ nagy gumiabroncs fejlesztő és gyártó cégeinek...

Motorolaj cseréje motorkerékpárban

Megfelelő minőségű motorolaj nélkül a motorban lévő alkatrészek súrlódásának, kopásának csökkentése megoldhatatlan lenne, a kenőanyag folyamatosan egy úgynevezett olajfilmet képez az egymással egyébként érintkező alkatrészek között...

Hogyan közlekedjünk motorosként?

Mikor itt a tavasz első beköszönte, megjelennek az első motorosok is az utakon, és mint ismeretes, köztük is sokan vannak olyanok, akik leginkább a szabadidő eltöltésére használják motorjaikat, és ahhoz is legfőképpen hétvégéken.

Így motorozz biztonságban csapatosan

A motorozás ugyan már önmagában is igazán nagy élménynek tekinthető, azonban valóban izgalmassá és élménnyé a leginkább akkor válik, ha csoportosan, mondhatni bandában indulunk útnak.

A motorosok legnagyobb ellenségei, avagy a kanyarok

A motorosok a legtöbb balesetet általában nem egyenes útszakaszokon, hanem kanyarokban szenvedik...

Így motorozz biztonságosan utassal a hátad mögött

Előbb vagy utóbb minden egyes motoros életében eljön majd a pillanat, hogy utast szállítson maga mögött...

Biztonságos motorozás esőben

Az eső minden motoros rémálma. Nem véletlen, hogy a tavaszi és az őszi szezonban csak kevés motoros merészkedik el hosszabb távra, hiszen az eső alaposan befolyásolhatja a menetbiztonságot...

Motorozás esőben – amire feltétlenül figyelj!

A motorosok egyik rémálma az esős időjárás, illetve az ebből fakadó vizes útfelület...

Biztonsági tanácsok a motorgumi kapcsán

Egy motor műszaki állapota alapvetően meghatározó abban az esetben, ha a biztonság kérdéskörét vizsgáljuk. Ha a gumi sérült vagy kopott, a motor tapadása lecsökken, ezáltal könnyebben bekövetkezhetnek a balesetek és a kicsúszások.

Motorozzon biztonságosan a kanyargós úton is

A kanyarokat - talán nem véletlenül - a motorosok legnagyobb ellenségének tartják, hiszen a statisztikák szerint a legtöbb baleset kanyargós útszakaszokon történik.

A biztonságos motorozás alapszabályai

A biztonságos motorozás mondhatni egy kimeríthetetlen történet, amivel oldalakat lehetne megtölteni csak az alapszabályokra vonatkozóan.

Néhány fontos kérdés a motorgumikkal kapcsolatban

A motorozás lehet életmód, szabadidős elfoglaltság, vagy egyszerű közlekedés forma, soha nem szabad megfeledkezni a motorgumik fontos szerepéről...

Motorkerékpár gumi oldalfali feliratok

Ahogy az autógumik oldalfalán is több szám és betű tájékoztat azok tulajdonságairól, úgy a motorgumik oldalfalán is megtalálhatóak ezek a jelzések.

A motorgumik alapanyagai és felépítése

A jelenlegi motorgumiknak megfelelően kell alkalmazkodniuk a napjainkban kapható motorok széles választékához és stílusbeli különbségeihez, így egyértelmű, hogy a motorgumi gyártók minden egyes stílushoz külön abroncsot fejlesztenek ki...

A guminyomás fontossága a motorgumi esetében

A helyes guminyomás beállítását nemcsak az autósok, a motorosok is hajlamosak elhanyagolni, pedig a biztonságos tapadás, a gumik élettartama és a fogyasztás szempontjából is rendkívül fontos, hogy a gumiabroncsok a gyártó által meghatározott értékekre legyenek beállítva.

Mire van szükségünk egy motoros túrán?

Csak az tzudja elképzelni, milyen megtapasztalni az igazi szabadságot, aki életében legalább egyszer vezetett már motort. A motorozás egy életforma, vezetése teljesen különbözik más járműfajták vezetésétől: nincs tető a fejünk fölött, nem zár el semmi a külvilágtól...

Motorozás védőruha nélkül? - Inkább ne próbáld ki!

Vannak, akik kényelmetlennek és szükségtelennek tartják a motoros védőruházatot, vannak akik kifejezetten szeretik de az biztos, hogy ezek a ruhák már sok ember életét mentették meg.

A robogókra vonatkozó leggyakoribb kérdések

Bizonyára minden robogótulajdonos szembesült már kisebb-nagyobb gondokkal kétkerekűjével kapcsolatban, melyekre nem mindig tudta a megoldást. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány kérdést és vűlaszt gyakori robogós problémákra.

Egyre gyakrabban érintettek a motorosok

Százak esnek motorbaleset áldozatául Magyarországon minden évben. A sérülések legtöbbször súlyosak, de a balesetet elszenvedők gyakran bele is halnak sérülésikbe.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez