Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

Hírek

Sportec M7 RR sport motorgumi a Metzelertől

A Metzeler Sportec M7 RR sport motorgumit úgy alakították ki a tervezők, hogy az olyan motorosok számára legyen kiválóan alkalmazható, akik lényegében minden időjárási körülmények és hőmérsékleti viszonyok között szeretnék használni erőteljes vasaikat. Az M7 RR motorgumi a Metzeler Road Racing-ben szerzett tapasztalataiból származik, de közúton is jól működő profilt, szerkezeti anyagokat, gumi vegyületeket és futófelületi mintázatot kapott.

Cruiser és Harley motorgumik

Az alábbiakban két kiváló cruiser motorgumit ajánlunk, mindkettő különböző karakterű cruiserekhez, illetve Harley motorokhoz illik leginkább.

A Bridgestone Battlax BT-023 sport túra motorgumi

Kevesen fontolják meg fejben, hogy a motorkerékpár mindössze két hitelkártya méretű területen tarja csak a kapcsolatot a talajjal, és ennek a nagyon fontos kapcsolatnak a fő felelőse csak egy van, a motorgumi. Tehát ha valamit, a gumiabroncs választást nem szabad sem a véletlenre, sem a takarékosságra bízni. Főleg nem a sport túra motorokkal kapcsolatosan. A Bridgestone japán gyártó nem az olcsóságáról híres, viszont a jó tapadásáról és biztonságosságáról igen.

A Michelin Anakee 3 túra enduro motorgumi

Egy szett kiváló minőségű motorgumi képes olyan kézzelfogható teljesítménybeli javulást okozni a motorkerékpárunkon, amelyet más változtatással nehéz elérni. A francia Michelin termékei mindig tudtak komoly minőségi meglepetéssel szolgálni a motorosok számára, és ez nincs másképp az Anakee 3 túra enduro motorgumival sem. Az 3. generációs abroncs a rendkívül sikeres Anakee 2-t váltja.

A Dunlop útjára indította az 5 csillagos TrailSmart motorgumi még kiválóbb utódját

A régi tesztgyőztes TrailSmart enduro motorgumi, mely a MotoMag motoros magazin által 'nagyon ajánlott' minősítést és 5 csillagot kapott mind a száraz, mind a nedves tapadására, az alapja az új TrailSmart Max-nak, melyhez most új technológiákat és új gumikeveréket adtak, hogy még jobban növelhessék a neves előd már így is nagyon jó tulajdonságait.

Néhány fontosabb motorgumi típus

Abban az esetben, ha motorunk abroncsai elkoptak, illetve más okból cserélni kell azokat, már csak az van hátra, milyen motorgumit is válasszunk, vagyis milyen típusok közül válogathatunk, hogy élvezetesen, de mégis biztonságosan közlekedhessünk.

Két népszerű cruiser motorgumi

Ebben a cikkben két kedvelt és kiváló minőséget képviselő cruiser, illetve harley motorgumit mutatunk be, melyek nagy nevet szereztek ebben a kategóriában a rájuk jellemző érdemeikkel.

Tömlős, avagy tömlő nélküli motorgumi?

Gumicsere alkalmával felmerülhet a kérdés, hogy tömlős, vagy tömlő nélküli motorgumit szereltessünk-e a gépünkre. Mindenekelőtt itt érdemes leszögeznünk, hogy ha csak lehet, mindig alkalmazkodjunk a gyártó által kiadott használati utasításhoz, és ne nagyon térjünk el tőle. Miért is csinálnánk magunknak kellemetlen meglepetéseket?

Három megfontolandó robogó motorgumi

Talán sok olvasónak megfordul a fejében, hogy vajon mért akad folyton egy Michelin gumit dicsérő cikkbe. Esetleg nem fizetett reklám ez is? De nem, ezek az abroncsok valóban jók, és a cég is sokszor bizonyított már a legkülönbözőbb járműveken, helyszíneken, avagy versenysorozatokban.

Milyen jelölésekkel találkozhatunk a motorgumi abroncsokon?

Számtalan jelöléssel találkozhatunk a motorgumik oldalfalán, amelyek egy részének értelmezése nélkülözhetetlen már csak a megvásárláshoz is, más részükkel sokan nem foglalkoznak, de azok is fontos információkkal szolgálhatnak a gumiabroncsok pontos használatát illetően.

Közúti használatra is alkalamas off-road és motocross motorgumik

Az motocrossosok számára talán kedvenc motorguminak mondható az úgynevezett 'Road Legal' avagy közúti használatra homologizált abroncs. Ebben a cikkben most két kiváló és nagy népszerűségre szert tett motocross motorgumit mutatunk be részletesebben.

Milyen méretű, sebesség- illetve terhelési indexű motorgumit válaszunk?

Erre a kérdésre a válasz meglehetősen egyszerű. A motorkerékpárhoz kapott használati útmutató egyértelműen meghatározza a gumiabroncs követelményeket. És ezzel kapcsolatban leginkább csak egy helyes jó tanács létezik: kövessük ezeket a követelményeket, és nem lesz semmi baj.

Sport motorgumik 2017

A 2016-os évben a tesztelők többségének favoritja a Pirelli Supercorsa sport abroncs volt, de az idei évben a név természetesen – vagy sem – változott:

Bridgestone Battlax S20 motorgumi teszt

A Bridgestone mindig fontosnak tartotta, hogy a MotoGP-ben eltöltött évek alatt összeszedett versenytapasztalatait folyamatosan áthelyezze az utcai gumijaiba is. Az S20 a japán gyártó minden-egyben sport motorgumija, a munkába ingázástól a lendületes hétvégi túrákhoz a spektrum minden pontján megállja a helyét.

Egy élménydús robogó motorgumi

Ha valakinek az a kérdés fordulna meg a fejében, hogy melyik robogó motorgumival tudná letenni a térdét padlóra egy éles kanyarban, hát akkor valószínűleg megvan a válasz, ez a robogó motorgumi a Michelin Power Pure SC lesz.

Metzeler Sportec M5 Interact sport motorgumi

Az először hét évvel ezelőtt piacra dobott Sportec nemrégiben teljesen új, D-Spec kettős keveréket kapott a hátsó kerekeihez. Mint már korábban is láthattuk, a Metzeler egy bonyolult, tekervényes futófelület tervezést használ, melyet állítólag a görög Pí betű ihletett meg.

Két kiváló supermoto motorgumi

Continental Conti Attack SM Először is nézzük sokak kedvencét, a Conti Attack SM supermoto motorgumit. Nos ez az abroncs mindenképp azoknak ajánlható, akik idejük nagy részében szeretnek lendületes tempóban közlekedni. A minimális futófelület mintázat és az ívelt profil a sport motorgumik tankönyvbe illő meghatározói, tehát itt megkapják, amit akarnak.

Dunlop SportMax Roadsmart II motorgumi

A sport túra motorosok egy különleges kategória. Röviden: ők mindent akarnak – sebességet, kezelhetőséget, mindezt hosszú útszakaszok alatt és minden körülmény között. Olyan motorgumi készletet akarnak, amely mindezt tudja, és mindig jól működik.

Válogatott sport túra motorgumik 2. Rész

Egy Metzeler Roadtec 01-gyel öltöztetve a motorunk szintén gyorsabb lesz száraz időben, mint a PR4. De ez az abroncs nedves időben is gyorsabb tud lenni, és még egy jó pont, hogy közel olyan jó futásteljesítményre képes, mint a Pilot Road 4. Tehát van egy sport túra motorgumink, ami szinte mindent jól csinál.

Válogatott sport túra motorgumik 1. Rész

Kezdjük a legtöbb tesztben nagyon jól szereplő Michelin Pilot Road 4-el. Ez a nedves időjárási feltételek között talán legmagasabb szinten teljesítő motorgumi a piacon jelenleg. Az első abroncson található vékony vízelvezető csatornák folyamatosan terelik a felgyülemlett csapadékot a mélyebb, és ezért nagyobb tároló kapacitású csatornákba. Ezzel biztonságosan távol tartják a tapadó felületeket az aquaplaning hatás fellépésétől.

Mitől függnek a motorgumi szerelés árak?

A motorgumi szerelés árak számtalan tényezőtől függenek. Mindezt annak fényében kell vizsgálnunk, hogy a motorgumi szerelése egy olyan szolgáltatás, aminek rendkívül pontos keretei és határértékei vannak, ezáltal nem csak a szakma általános követelményeiről van szó, hanem arról is, hogy a szakembert bizony mindig és minden esetben meg kell fizetni. Lehet az akár házon belüli szakmunka, akár autószerelés, akár például a motorgumi szerelése, ami konkrét tarifával rendelkezik, ezáltal akár mindig előre is tudhatjuk, hogy mennyit kell fizetnünk az adott probléma elhárításáért.

A motorgumi szerelő állvány előnyei

Amennyiben gyakran szereljük otthon saját vagy barátaink motorjainak gumiját, akkor rendkívül hasznos lehet beszerezni egy direkt erre a munkára specializált állványt, ami arra szolgál, hogy könnyen, erőlködés és sérülés nélkül tudjuk megoldani a javítást. A motorgumi szerelő állvány ma már minden kisebb szerelőműhelyben megtalálható, de ez nem jelenti azt, hogy saját magunk ne szerezhetnénk be egyet otthonra, hiszen a szerkezet rövidtávon visszahozza az árát, pláne abban az esetben, amennyiben többet használjuk, mert például versenyzünk is, esetleg csak szeretjük bütykölgetni mások járműveit.

Motorgumi szerelés házilag

A motorgumi szerelés házilag is könnyedén kivitelezhető, mindennek egyetlen feltétele nem más, minthogy rendelkezzünk a megfelelő szerszámokkal a kérdéses művelethez. Ezek a szerelővasak mellett legalább egy tompa csavarhúzó, valamint, illetve a kerék kiszereléséhez szükséges méretű villáskulcsok lesznek, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatók, így még csak költenünk sem kell rá.

Motorgumi szerelés otthon

A motorgumi szerelés otthon is könnyedén kivitelezhető abban az esetben, ha a rendelkezésünkre állnak a megfelelő szerszámok, esetleg egy segítő kéz, de mindemellett a megfelelő elméleti háttér. Életünket ugyanis biztosan nem ússzuk meg defekt nélkül, így előbb vagy utóbb, de szükségünk lesz arra, hogy motorgumit szereljünk. Noha a mai, modern, tömlő nélküli motorgumikkal általában otthon már nehezen tudunk mit kezdeni, hiszen azokat vagy kompletten cserélni kell, vagy csak szakszerviz tud tartós megoldást alkalmazni, de ha a klasszikus, belsővel ellátott motorgumiról van szó, annak otthon is bármikor nekiláthatunk.

Motorgumi Harley Davidsonra

A Harley Davidson motorok neve nem hiába maradt meg annyira a köztudatban, az amerikai motorok ugyanis már hosszú évtizedek óta meghatározó szereplői a motorkedvelők világának, ezen felül pedig az első olyan márkáról beszélünk, amelyik ténylegesen is életformává alakította át a motorozás élményét. Egy Harley Davidsont ma is minden ember, sőt mi több, minden motoros is megnéz az úton, és bár nagyon sokan inkább a japán motorokra esküsznek még akkor is, ha chopperekről van szó, összességében viszont mégis minden elismeri, hogy a gyártótól nem csak egy szimpla motort kapunk, hanem egy igazi életformát, egy életérzést is. Mivel Harley-tulajdonosnak lenni igazán nagy megtiszteltetés, korántsem tekinthető véletlennek, hogy a gyártó gondoskodott arról, hogy a motorosok direkt a márkának szánt motorgumikat is vásárolhassanak maguknak.

Téli motorgumi robogóra

Míg a legtöbb motoros a tél közeledtével, sőt mi több, már az ősz beköszöntésével elrakja motorját, hogy a tavaszi napsugarak megjelenéséig és a száraz utakig téli álmot aludhasson, addig a robogósok esetében ez egy kicsit másként működik. A robogóra ugyanis inkább úgy tekintünk, mint egy kerékpárra, amit kellő elővigyázatosság mellett természetesen télen is használhatunk, ehhez azonban nem árt meghozni a szükséges óvintézkedéseket.

Bridgestone BattlaxHypersport S20 EVO: egy igazán sportos motorgumi

A Bridgestone a közelmúltban számtalan alkalommal igyekezett bebizonyítani, hogy amennyiben a sportosabb vezetést kedvelő motorok tulajdonosai igazán autentikus élményeket szeretnének szerezni magukat nem csak pályákon, hanem közutakon is, akkor az ő termékeiket kell választaniuk a legjobb hatás, illetve teljesítmény érdekében. Ennek megfelelően a Bridgestone folyamatosan újabb és újabb termékekkel bővíti az általuk megálmodott sport motorgumik kínálatát, így a közelmúltban bemutatták a legújabb generációt, méghozzá a Bridgestone BattlaxHypersport S20 EVO képében.

Újabb enduro motorgumikkal rukkolt elő a Dunlop

Újabb forradalmi újdonságokkal állt elő a Dunlop, akik elhatározták, hogy a legmodernebb terepmotorokhoz igazi újgenerációs motorgumik is dukálnak, így az enduro kategóriában bejelentették a TrailSmart abroncsok bevezetését, amelyek lényegében a gyártó első okos abroncsai. A Dunlop az újdonságok által minden eddiginél többet és jobbat kínál, ebből kifolyólag kivételes nedves tapadás mellett utolérhetetlen futásteljesítményt, illetve saját kategóriájában kiemelkedő irányíthatóságot is.

Bridgestone Battlecross X30 és X40 motorgumik a terepek megszállottjainak

Noha a Bridgestone, mint a világ legnagyobb és legismertebb prémium kategóriás abroncsgyártója elsődlegesen az autógumik és a sportmotorok tekintetében ismert, azonban van egy nagyon jó termékcsaládjuk a terepmotorozás szerelmeseinek is. Ez a Bridgestone Battlecross X, amelyet a gyártó a közelmúltban két kiváló és ígéretes motorgumival egészített ki.

Újabb motorgumikkal egészül ki a Dunlop MX-sorozat

Miután a Dunlop sorban kimagasló győzelmeket könyvelhetett el az európai csúcskategóriás motocross versenysorozatban, várható volt, hogy bővíti a kategória legismertebb és legnépszerűbb termékcsaládját, avagy az MX-sorozatot. Ennek megfelelően most két új terméket is bemutattak, amelyek nagy előnye, a világbajnoki címért is indult Honda, illetve Kawasaki csapataival közösen fejlesztették ki, ezáltal nem csak a motocross igényeihez igazították őket, hanem ezen felül az elődökhöz képest sokkal szélesebb tartományban is használhatóvá tették őket.

A Bridgestone BattlaxRacing V02 motorgumi

A Bridgestone immáron évek óta nem csak a gépkocsikra, teherautókra vagy városi terepjárókra szánt gumiabroncsok tekintetében jár az élen, ha minőségi és prémium kategóriás abroncsokra van szükségünk, hanem a motorgumik tekintetében is, amit mi sem bizonyít jobban, mint a világ legnagyobb gyártójának legújabb szettje, avagy a BattlaxRacing V02.

Cross motorgumik tulajdonságai

A motocross szó szerint lefordítva körülbelül annyit tesz, hogy 'motorral mindenen keresztül'.

Dzsopper motorgumi teszt

A dzsopper, vagy más néven chopper motorok egy egészen különleges szegmenst foglalnak el a motorok világában...

Michelin Pilot Sport motorgumi

A világ talán leghíresebb gumiabroncs gyártója, aki a legelőször gyártott radiál gumiabroncsokat motorkerékpárokra, most elhozta a scooterek számára is a kiváló tapadást biztosító radiál technológiát.

Motorgumi tesztek 2014-ben

Ebben a cikkben a Motorrad magazin 2014-es prémium túra motorkerékpár gumiabroncs tesztjét ismertetjük.

Tesla elektromos motorkerékpár érkezik jövőre?

Felröppent a hír, hogy a következő év nyarán a Tesla cég, mely elektromos sportautó gyártásáról nevezetes, Tesla Model S néven elektromos motorkerékpárt dobna a piacra...

A motorkerékpárok helyes téli tárolása

Az alábbiakban egy részletes összefoglalás olvasható arról, hogyan tároljuk a motorkerékpárunkat télen, hogy tavasszal újra a legjobb minőségben vehessük újra elő.

Gyakori kérdések a motorgumikkal kapcsolatban

A motorgumikkal kapcsolatban a motorrevu.hu oldalon található kérdések közül válogattunk...

2016-tól új gumiabroncs beszállító a MotoGP-ben

A nyáron röppent fel a hír, miszerint a híres Bridgestone gumigyártó és fejlesztő vállalat 2016-tól már nem szállít verseny abroncsokat a motorsport királykategóriájának, a MotoGP-nek.

A Michelin levegő nélküli abroncs gyártásába kezdett

A levegő nélküli gumiabroncs, illetőleg kerék konstrukció már évek óta asztalán van a világ nagy gumiabroncs fejlesztő és gyártó cégeinek...

Motorolaj cseréje motorkerékpárban

Megfelelő minőségű motorolaj nélkül a motorban lévő alkatrészek súrlódásának, kopásának csökkentése megoldhatatlan lenne, a kenőanyag folyamatosan egy úgynevezett olajfilmet képez az egymással egyébként érintkező alkatrészek között...

Hogyan közlekedjünk motorosként?

Mikor itt a tavasz első beköszönte, megjelennek az első motorosok is az utakon, és mint ismeretes, köztük is sokan vannak olyanok, akik leginkább a szabadidő eltöltésére használják motorjaikat, és ahhoz is legfőképpen hétvégéken.

Így motorozz biztonságban csapatosan

A motorozás ugyan már önmagában is igazán nagy élménynek tekinthető, azonban valóban izgalmassá és élménnyé a leginkább akkor válik, ha csoportosan, mondhatni bandában indulunk útnak.

A motorosok legnagyobb ellenségei, avagy a kanyarok

A motorosok a legtöbb balesetet általában nem egyenes útszakaszokon, hanem kanyarokban szenvedik...

Így motorozz biztonságosan utassal a hátad mögött

Előbb vagy utóbb minden egyes motoros életében eljön majd a pillanat, hogy utast szállítson maga mögött...

Biztonságos motorozás esőben

Az eső minden motoros rémálma. Nem véletlen, hogy a tavaszi és az őszi szezonban csak kevés motoros merészkedik el hosszabb távra, hiszen az eső alaposan befolyásolhatja a menetbiztonságot...

Motorozás esőben – amire feltétlenül figyelj!

A motorosok egyik rémálma az esős időjárás, illetve az ebből fakadó vizes útfelület...

Biztonsági tanácsok a motorgumi kapcsán

Egy motor műszaki állapota alapvetően meghatározó abban az esetben, ha a biztonság kérdéskörét vizsgáljuk. Ha a gumi sérült vagy kopott, a motor tapadása lecsökken, ezáltal könnyebben bekövetkezhetnek a balesetek és a kicsúszások.

Motorozzon biztonságosan a kanyargós úton is

A kanyarokat - talán nem véletlenül - a motorosok legnagyobb ellenségének tartják, hiszen a statisztikák szerint a legtöbb baleset kanyargós útszakaszokon történik.

A biztonságos motorozás alapszabályai

A biztonságos motorozás mondhatni egy kimeríthetetlen történet, amivel oldalakat lehetne megtölteni csak az alapszabályokra vonatkozóan.

Néhány fontos kérdés a motorgumikkal kapcsolatban

A motorozás lehet életmód, szabadidős elfoglaltság, vagy egyszerű közlekedés forma, soha nem szabad megfeledkezni a motorgumik fontos szerepéről...

Motorkerékpár gumi oldalfali feliratok

Ahogy az autógumik oldalfalán is több szám és betű tájékoztat azok tulajdonságairól, úgy a motorgumik oldalfalán is megtalálhatóak ezek a jelzések.

A motorgumik alapanyagai és felépítése

A jelenlegi motorgumiknak megfelelően kell alkalmazkodniuk a napjainkban kapható motorok széles választékához és stílusbeli különbségeihez, így egyértelmű, hogy a motorgumi gyártók minden egyes stílushoz külön abroncsot fejlesztenek ki...

A guminyomás fontossága a motorgumi esetében

A helyes guminyomás beállítását nemcsak az autósok, a motorosok is hajlamosak elhanyagolni, pedig a biztonságos tapadás, a gumik élettartama és a fogyasztás szempontjából is rendkívül fontos, hogy a gumiabroncsok a gyártó által meghatározott értékekre legyenek beállítva.

Mire van szükségünk egy motoros túrán?

Csak az tzudja elképzelni, milyen megtapasztalni az igazi szabadságot, aki életében legalább egyszer vezetett már motort. A motorozás egy életforma, vezetése teljesen különbözik más járműfajták vezetésétől: nincs tető a fejünk fölött, nem zár el semmi a külvilágtól...

Motorozás védőruha nélkül? - Inkább ne próbáld ki!

Vannak, akik kényelmetlennek és szükségtelennek tartják a motoros védőruházatot, vannak akik kifejezetten szeretik de az biztos, hogy ezek a ruhák már sok ember életét mentették meg.

A robogókra vonatkozó leggyakoribb kérdések

Bizonyára minden robogótulajdonos szembesült már kisebb-nagyobb gondokkal kétkerekűjével kapcsolatban, melyekre nem mindig tudta a megoldást. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány kérdést és vűlaszt gyakori robogós problémákra.

Egyre gyakrabban érintettek a motorosok

Százak esnek motorbaleset áldozatául Magyarországon minden évben. A sérülések legtöbbször súlyosak, de a balesetet elszenvedők gyakran bele is halnak sérülésikbe.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez