Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

Ezek a legnépszerűbb 18-as motorgumik

A 18-as motorgumi igen népszerű hazánkban is, és szerencsére ma már rengeteg gyártó van jelen a piacon akik minőségi, biztonságos gumiabroncsokat dobtak a piacra. A belépő árszintű budget kategóriás motorgumik mellett széles a skála a közép árkategóriában is és az ínyencek a prémium kategóriában is bőségesen tudnak szemezgetni. Sokan ugyanis nem szeretika legolcsóbb termékeket, hiszen az olcsóság sokszor a minőség rovására megy. Persze meg lehet találni az ideális ár-érték arányú 18-as motorgumit is ha tudjuk hol kell keresni.

Ezek a legnépszerűbb 18-as motorgumik

A 18-as motorgumi igen népszerű hazánkban is, és szerencsére ma már rengeteg gyártó van jelen a piacon akik minőségi, biztonságos gumiabroncsokat dobtak a piacra. A belépő árszintű budget kategóriás motorgumik mellett széles a skála a közép árkategóriában is és az ínyencek a prémium kategóriában is bőségesen tudnak szemezgetni. Sokan ugyanis nem szeretika legolcsóbb termékeket, hiszen az olcsóság sokszor a minőség rovására megy. Persze meg lehet találni az ideális ár-érték arányú 18-as motorgumit is ha tudjuk hol kell keresni.

A legújabb trend ugyanis, hogy nem gumiszervizekben és szaküzletekben vásárolnak a motorozók új motorgumi szettet, hanem az internetről. Egyre több motorgumi webáruház nyílik online és a kínálatuk is egyre szélesebb, így minden típusú motorra megtaláljuk a tökéletes gumit. Persze nem csak 18-as motorgumik vannak ezeken a felületeken sem, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy ennek a méretnek nagy keresete van kis hazánkban. Nézzük is át, milyen gumikat kaphatunk és egyáltalán milyen motorgumi méretek vannak és ezeket hogyan jelölik az abroncsokon.

Honnan tudhatjuk meg, hogy a kiszemelt termék egy 18-as motorgumi?!

Ez a kérdés természetesen nem a régi, tapasztalt motorosoknak kínál választ nyújtani, mert ők nagy valószínűséggel ezeket már a kisujjukból kirázzák. De egy zöldfülű, friss motortulajdonos lehet még csak most szembesül vele, hogy motorgumi választásnál mennyire összetett adathalmazzal találkozhatunk. Egy gumi vásárlásnál ugyanis nem elég annyit tudni, hogy téli motorgumi, nyári motorgumi vagy négyévszakos motorgumi-e az adott abroncs. Természetesen aki már eleve 18-as motorgumit keres, az legalább annyival tisztában van, hogy a motorguminak vannak méretei – amit lássunk be még azok is sejtenek, akiknek motorjuk sincs.

De egy motorguminak nem csak átmérője van, és a sok szám kavalkádjában az sem mellékes, hogy vannak bizonyos váltóméretek is, tehát egy típusú motorra nem csak egy bizonyos számkombinációval jelölt gumiabroncsot lehet felszereltetni. Magát azt, hogy egy gumi hányas, azt az oldalán lévő hosszú számsorból tudhatjuk meg. Ilyen számsor például a: 130/80-18, ahol az utolsó, kötőjel utáni 18-as jelöli, hogy ez bizony tényleg 18-as motorgumi. Az első szám a gumiabroncsunk szélességét jelöli milliméterben, a per utáni szám pedig egy arányszám, amely százalékosan adja meg az oldalfal magasságát a szélességhez visszonyítva. A példában tehát az oldal magassága a 130 milliméternek a 80%-a, vagyis 104 milliméter.

Motorgumi jelölések káoszában

Első gumiabroncs vásárlás alkalmával persze már is szembeötlik, hogy már ez az első három szám sem azonos (például nem mindegyik milliméterre utal). Bár az első szám az milliméterben van megadva, a második szám már százalékos értéket takar, még a harmadik szám pedig colokban, vagyis hüvelykekben értendő. Ez a 18-as gumiméret pedig azt jelenti, hogy 18 inches felnire lehet felszerelni. A kötőjel a hagyományos diagonális felépítésre utal, de találkozhatunk itt „B” jelöléssel is amit erősített oldalfalra utal és „R” betűvel is, ami a radiális felépítést hivatott jelölni, akárcsak az autógumiknál.

De ez a pár karakter mellett további számok, betűk és szimbólumok is „díszítik” a gumiabroncsot. A gumiabroncsnak az oldalán jelenik meg annak gyártója, típusa és pontos mérete, de ezen felül a szerelhetősége, a gyártási dátuma és helye, a forgásiránya, a kopásjelzője, a maximálisan megengedett keréknyomása és súlyterhelése, a szövetrétegek felépítése és a maximális sebesség indexe is. Sőt egyes esetben piros vagy sárga pontokat is fellelhetünk a gumikon, ahol a leggyengébb gumipontot jelölik és itt érdemes elhelyezni a szelepet ha szükséges. Vannak újrafutózott gumik, ezeket is külön megjelölik de a gyártási szám, az úgynevezett DOT szám is fontos, mert egy gumit 10 év után már akkor sem szabad megvásárolni, ha annak ránézésre semmi baja nincsen.

Milyen 18-as motorgumi kapható Magyarországon?

Akárcsak már méretű motorgumikból, úgy a 18-as motorgumikból is nagyon széles skála áll a vásárlók rendelkezésére ha ilyen méretben szeretnének gumit vásárolni. A legnagyobb, Magyarországon is kapható termékeket felvonultató márkanevek a Bridgestone, a Dunlop, a Continental, a Heidenau, a Kenda, a Metzeler, a Michelin, a Mitas, a Pirelli, az R12, a Sava és a Vee Rubber. Ezek kínálata pedig több is mint elégséges a hazai motorozó közösségnek, hogy megtalálják a számukra ideális gumiabroncsokat.

A legkülönfélébb felhasználási területekre és típusokra is találunk megfelelő motorgumit mint személyesen, mind pedig online a motoros webáruházak kínálatában. Még Quad gumikat, kerti kisgép gumikat, moped gumikat, utánfutó gumikat és oldalkocsi gumikat is találhatunk az olyan népszerű kategóriák mellett mint a városi motorgumik, a Harley Davidson motorgumik, sport motorgumik, robogó gumik, enduro motorgumik, túra motorgumik, trial motorgumik, cross motorgumik vagy éppen a chopper motorgumik. Érdemes hát körülnézni a kínálatban, hogy megtaláljuk a mi motorunk igényeihez tökéletesen illeszkedő 18-as motorgumit.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez
A termék jelenleg nincs készleten.


Kérjük adja meg adatait és hamarosan értesítjük a várható szállítási időről.Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk.

Kollégáink 1-2 munkanapon belül válaszolnak kérésére.


Ez a termék a Koronavírus miatt kialakult gyártói és szállítói leállások következtében nem rendelhető. Kérem válasszon olyan terméket amely raktáron van.