Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

A biztonságos motorozás alapszabályai

A biztonságos motorozás mondhatni egy kimeríthetetlen történet, amivel oldalakat lehetne megtölteni csak az alapszabályokra vonatkozóan.


A biztonságos motorozás mondhatni egy kimeríthetetlen történet, amivel oldalakat lehetne megtölteni csak az alapszabályokra vonatkozóan. Megközelíthető ugyanis a téma a motor műszaki állapotától kezdve a ruházaton át az időjárási tényezőkig bezárólag bárhonnan, a lényeg azonban egy: biztonságosan célba érni, és ne csak a saját, hanem mások biztonságát is megőrizni. Az első és legfontosabb teendőnk a biztonságos motorozás érdekében, hogy indulás előtt elvégezzük a kötelező teendőket, hiszen sosem szabad csak úgy felpattanni a motorra, és nekivágni a nagyvilágnak. Természetesen ez igaz saját ellenőrzésünkre is, hiszen a kialvatlanság vagy a feldúlt idegállapot bizony komoly problémát jelenthet, és befolyásolhatja vezetési képességeinket. Amit azonban soha nem szabad elmulasztani indulás előtt, az többek között például a gumik állapotának ellenőrzése. Nem csak a szemmel látható sérüléseket kell megvizsgálnunk, hanem a gumik nyomását is ellenőriznünk kell, hiszen amennyiben ez problémás, az úttartással komoly gondjaink lehetnek. Szintén hozzátartozik az indulás előtti teendőkhöz a fékek ellenőrzése. Ezt megtehetjük közvetlenül elindulás után, lassan gurulva, de még a beindítás előtt is, ha a kezeink alatt gurul, már az a tempó is tökéletes az ellenőrzéshez.

Noha egy motoron mindennek tökéletesen kell működnie, de a kormány hibátlansága elengedhetetlen fontosságú. Indulás előtt éppen ezért célszerű egyszer jobbra és balra forgatni a kormányművet, hogy rendben működik-e. Ha rendben találtuk, ellenőrizzük a világítást is, méghozzá elől és hátul, az irányjelzőkkel egyetemben. Noha a motor műszaki állapota megfelelhet az elvárásoknak, de a baleset vagy a probléma ezzel még nem zárható ki száz százalékosan, hiszen a motorbalesetek többségét nem a hiányos műszaki állapot, sokkal inkább a forgalom és az emberi mulasztás okozza. Hogy biztonságunkért és testi épségünkért mindent megtegyünk, nagyon fontos a megfelelő védőruházat. Nyilván tökéletes biztonság a motoron nincs, hiszen a motorozás éppen attól különleges, hogy kapcsolatba kerülünk a környezetünkkel. Ez elképesztő érzés, de ugyanakkor veszélyes is, hiszen egy esetleges ütközés esetén testünket semmi sem védi, közvetlenül csapódik nekik bárminek. Ezért fontos, hogy védőruházatunk megfelelő legyen! Az első és legfontosabb a bukósisak, ami ma már szerencsére teljesen átlagossá vált a motorosok körében. A fejünket mindig jó minőségű bukósisaknak kell védenie. Erre ne sajnáljuk a pénzt, hiszen a bukósisak minősége és állapota mindig kiemelkedően fontos abban, hogy fejünk megússza a koccanást.

Ezt követően elengedhetetlen a motoros dzseki és a motoros nadrág, amit megvehetünk egyrészes overállként is. Bármelyiket is választjuk, mindig vegyük figyelembe, hogy a ruha jó minőségű, keményített bőrből legyen, ami több méteres csúszás esetén sem ég át, és tartalmazzon keményített protektorokat a könyökök, a vállak, a gerinc, a mellkas, valamint a térd helyzetében. Fontos ezen felül plusz gerincvédőt is alkalmazni, ami általában egy külön kapható protektor, és igencsak hasznos, ha nagyobbat esünk vagy ütközünk, hiszen mereven tartja a gerincet. Feltétlenül védenünk kell továbbá a biztonságos motorozáshoz kezeinket és lábainkat is, ezáltal keményített, magas szárú motoros csizma beszerzése elengedhetetlen – fontos, hogy a bokánál és a sípcsontnál is tartalmazzon protektort –, és a kesztyűt sem szabad nélkülöznünk, ami mindig legyen kopásálló bőrkesztyű, a megfelelő keményítésekkel ellátva.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez
Tisztelt ügyfelünk!
A webshopunk zavartalanul működik. Az online rendelések kiszállítása folyamatos.
Az elvitelre rendelt termékeket 8-15 óráig tudja átvenni.
A gumiszervizünk nyitva H - P: 8-17-ig.
A termék jelenleg nincs készleten.


Kérjük adja meg adatait és hamarosan értesítjük a várható szállítási időről.Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk.

Kollégáink 1-2 munkanapon belül válaszolnak kérésére.


Ez a termék a Koronavírus miatt kialakult gyártói és szállítói leállások következtében nem rendelhető. Kérem válasszon olyan terméket amely raktáron van.