Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

A Metzeler Roadtec Interact Z8 sport túra motorgumi

A Roadtec Interact Z8 a sport túra radiál szegmensben az egyik legfejlettebb és legjobban teljesítő abroncs. Ezt nemcsak a nagyobb motoros magazinok, független tesztelők erősítették meg, hanem maguk a felhasználók is. Az Interact Z8 egy sokoldalúan használható, kiváló nedves teljesítményeket felmutató, átlagon felüli futásteljesítményű sport túra motorgumi. A Metzeler immár a Pirelli tulajdonában van, így hozzáférése van a legmodernebb karkasz anyagokhoz, futófelület gumikeverékekhez, nem csoda hát a Z8-as kiváló tapadása.

A Roadtec Interact Z8 sport túra motorgumi technológiái


A németországi Metzeler motorgumi gyártó a többséggel szemben nem kedveli a kétféle, illetve háromféle komponensű gumikeveréket alkalmazni gumiabroncsai futófelületén. Ez azt jelenti, hogy akkor egyféle gumikeverék van az abroncsokon.

De mégsem ugyanolyan kemények, illetve puhák a futófelület egyes zónái, mivel a gumikeverék alatti acélövekkel a középső részt keményebbé tették a gyártók, míg az oldalsó kanyarodó zónákat pedig lágyabbá, lényegében ezt nevezik Interact technológiának.

Így ahol nagyobb szükség van a tapadásra, ott a gumiréteg hamarabb és jobban is felmelegszik, míg azon a részen, ahol a kopásnak való ellenállásra van szükség, ott a futófelület nem deformálódik olyan könnyen, kevésbé melegszik és jóval nagyobb futásteljesítménnyel bír.

Honda_CB1000R


Hogyan viselkedik használat közben?


A határozottan agresszív futófelületi mintázat sokaknak tetszik, és mióta tudjuk, hogy sok géptulajdonos választását jelentősen befolyásolja a kinézet, ez nem utolsó szempont.

Teszt egy Yamaha FZ8 Fazeren: az Interact Z8-as sport motorgumi lekerekített profilja nagyon sima és megnyugtató mozgást tett lehetővé az egyenesekből bedöntések és visszaemelések során, úgy tűnt, tökéletesen illeszkedett a motor nem túl agresszív karakterisztikájához. Érezhetően több tapadási képessége volt az abroncsoknak, mint amit a motor képes volt kihozni belőle.

Teszt egy Honda CB1000R-en: mivel a Honda nagyobb lelkesedéssel képes bedőlni a kanyarokba, mint a Yamaha, itt már jobban kijöttek a Z8 sport motorgumik potenciáljai, és nagyon magas volt a kormányzási visszacsatolások szintje.

Nehezebb motorokon (BMW R1200RT és Honda VFR1200) az Interact Z8 nagyon semlegesen viselkedett, mintha javított volna a nehéz motorok felfüggesztési képességein, sima és stabil használatot téve lehetővé.


Összegzés


A Metzeler Roadtec Interact Z8 sport túra motorgumi azt teszi lehetővé a pilóták számára, hogy mindent irányítsanak. Az abroncsok nyugodt és biztos tapadással követik a motoros ösztöneit, a precíz és könnyű kezelhetőség nagyszerű keverékével.

A motorosok egyre inkább elvárják az abroncsoktól, hogy esős időben is egyre jobban megbízhatók és használhatók legyenek, egy remek reakció erre az Interact Z8-as, mely kiváló nedves kezelhetőséggel és fékezési teljesítménnyel rendelkezik.

A magas szilícium-dioxid tartalmú vegyület a Nano részecskékkel nemcsak nedves időben segít, de növeli a futásteljesítményt is, a forradalmi karkasz technológiával együtt.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez