Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

A robogó motorgumik kiválasztása

A robogó motorgumikra sokan úgy gondolnak, hogy azok a nagyobb motorkerékárok kicsinyített változatai, de ez egyáltalán nincs így. A robogók saját járműkategóriát képviselnek, és speciálisan rájuk kifejlesztett gumiabroncsokat igényelnek.


A robogózás egy sajátos motorozási forma és saját motorgumikkal rendelkezik


A robogó motorgumik ugyan kívülről nézve meglehetősen hasonlítanak más motorgumikhoz, ettől függetlenül teljesen mások, mint például egy sport motorgumi, vagy egy cruiser motorgumi.

A robogó gumikat kifejezetten a robogók igényeinek megfelelően tervezik és fejlesztik ki, és a kategórián belül is találkozunk eltérésekkel.

A robogó motorgumik kiválasztásánál is tisztában kell lennünk a méretekkel, milyen robogó típusra milyen abroncs az ideális, tekintve az Ön igényeit is szem előtt kell tartani, mint például legyen e üzemanyag takarékos inkább, vagy hosszú futásteljesítményű, esetleg a mindennél jobb tapadás a fontos, vagy az, hogy télen is használható legyen, stb.

scooter_2


Első lépés – Ismerjük meg a már meglévő motorguminkat


Annak érdekében, hogy új és jobb robogó motorgumikat szerezzen kedvelt gépére, célszerű megismerni a régi gumikat.

A robogó abroncsok általában 10 és 16 col átmérő között vannak, és különböző szélességgel, illetve oldalfal magassággal rendelkeznek, és ehhez társul még, hogy milyen jellegű konstrukcióval tervezték és hozták forgalomba.

Elsőre a motorgumik oldalán található adatok, kódok kissé kínaiul tűnhetnek, de az értelmezésük a számtalan interneten fellelhető magyarázó oldalaknak köszönhetően könnyen megfejthető, és ebből a szempontból a robogó motorgumik nem is különböznek más motorgumiktól.

Miután ellenőriztük a méreteket, könnyen utána járhatunk mely gumigyártóknak vannak termékei speciálisan a mi robogónkra. A motorgumi gyártók ugyanis ritkán gyártanak egyetlen típusból minden egyes méretben robogó motorgumikat. Magyarul csak olyan motorgumik közül tudunk választani, amelyeket a motorunkra is illő méretben legyártottak.

Természetesen arra is oda kell figyelnünk, hogy néhány robogóhoz az első és a hátsó kerékhez más méretű abroncsok szükségeltetnek, és nem felcserélhetőek.


Második lépés – Megtalálni a legjobb robogó motorgumit


Miután meghatároztuk, hogy milyen méretű abroncsokra lesz szükség mind az első, mind a hátsó kerekeken, igazából már neki is foghatunk az igényeink szerinti robogó motorgumi kiválasztásához.

De előtte néhány szó a diagonál és a radiál abroncsok közötti különbségről. A diagonál abroncsokon átlósan helyezik el a szövetszálakat a karkaszban. Ez egy csendes abroncsot eredményez, kellően ellenálló és kevésbé sérülékeny. Hátránya, hogy merev az oldalfal, így kicsi a rugózási komfortja, viszonylag gyorsan kopik, és a tapadása sok esetben nem a legjobb.

A radiál motorgumik karkaszában a szövetszálak sugárirányban vannak elhelyezve, de úgynevezett övet is el kell helyezni bennük. Zajosabb abroncsok, viszont jobb tapadást és úttartást nyújtanak, drágábbak, de rövidebb fékutat tudnak biztosítani.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez
Tisztelt ügyfelünk!
A webshopunk zavartalanul működik. Az online rendelések kiszállítása folyamatos.
Az elvitelre rendelt termékeket 8-15 óráig tudja átvenni.
A gumiszervizünk nyitva H - P: 8-17-ig.
A termék jelenleg nincs készleten.


Kérjük adja meg adatait és hamarosan értesítjük a várható szállítási időről.Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk.

Kollégáink 1-2 munkanapon belül válaszolnak kérésére.


Ez a termék a Koronavírus miatt kialakult gyártói és szállítói leállások következtében nem rendelhető. Kérem válasszon olyan terméket amely raktáron van.