Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

A motorgumi szerelő állvány előnyei

Amennyiben gyakran szereljük otthon saját vagy barátaink motorjainak gumiját, akkor rendkívül hasznos lehet beszerezni egy direkt erre a munkára specializált állványt, ami arra szolgál, hogy könnyen, erőlködés és sérülés nélkül tudjuk megoldani a javítást. A motorgumi szerelő állvány ma már minden kisebb szerelőműhelyben megtalálható, de ez nem jelenti azt, hogy saját magunk ne szerezhetnénk be egyet otthonra, hiszen a szerkezet rövidtávon visszahozza az árát, pláne abban az esetben, amennyiben többet használjuk, mert például versenyzünk is, esetleg csak szeretjük bütykölgetni mások járműveit.

A motorgumi szerelő állvány előnyei

Amennyiben valaki szerelt már életében motorgumit, az nagyon jól tudja, hogy nem a vázról való levétel jelenti a legnagyobb problémát, sokkal inkább az, hogy az abroncsról levegyük, illetve visszategyük a rendkívül kemény külső gumit. Ezt házi módszerekkel is meg tudjuk csinálni ugyan, de szinte minden esetben kétemberes munkáról van szó, hiszen az erősen feszülő gumi annyira pontosan érintkezik az abroncs felületével, hogy azt csak rendkívül nagy erőfeszítéssel lehet megfelelően a helyére illeszteni. Ezt a folyamatot könnyítheti meg a motorgumi szerelő állvány, aminek a legfontosabb előnye éppen az, hogy a motorgumi le- és felszerelése egyszerűvé és álomszerűen könnyeddé válik.

A motorgumi szerelő állványnak többféle változata is létezik. A nagyobb gumiszervizekben általában elektromos motorral működtetett változataik elterjedtek, amelyek szinte csak gombnyomásra a helyére feszítik a motorgumit, vagy éppen eltávolítják azt onnan – attól függően, hogy éppen mi a célunk. Ezek a berendezések általában nagyon drágák, és csak akkor érdemes beruházni rájuk, amennyiben minden nap, iparszerűen űzzük az ipart, tehát vállalkozók vagyunk, saját gumiszervizünk, illetve szerelőműhelyünk van. Léteznek azonban ma már egyszerűbb motorgumi szerelő állványok is, amelyek manuálisak, tehát kézi működtetésűek. Ezek nyilvánvalóan kicsit körülményesebben működnek, mint elektromos változataik, ellenben még mindig sokkal egyszerűbbek és kényelmesebbek, hovatovább gyorsabbak is, mintha csavarhúzóval és más célszerszámokkal állnánk neki a műveletnek, hovatovább már egyetlen motorgumi áráért megvásárolhatjuk magunknak.

A szerkezet legnagyobb előnyei már elhangzottak, tehát megkönnyíti és meggyorsítja a gumiszerelést, de ezen felül még fontos kiemelni vele kapcsolatban, hogy egyszerű használata mellett állítható méretekkel is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy nem kell minden gumimérethez másikat vennünk, hanem állítva minden egyes mérettípushoz megfelelően használhatjuk majd.

Az állvány működése
A motorgumi szerelő állvány működése rendkívül egyszerűnek tekinthető, ezáltal sokkal kevésbé körülményesebb, mintha csavarhúzóval állnánk neki a mutatványnak, a biztonságosságról nem is beszélve. A működtetéshez mindössze megfelelően rögzíteni kell a szerkezetet, majd ezt követően beállítani rajta a gumi méretét. Az állvány forgórészéhez szorosan rögzítjük a felnit, majd beállítjuk a gumi kifeszítéséhez szükséges szerkezetet, amihez egy kicsit kifeszítjük a gumit annyira, hogy be tudjon akadni. Ezt követően már nem is lesz más dolgunk, mint a felnit körbetekerni, és így a gumi egyik fele könnyedén leugrik az abroncsról. Ha teljes egészében le akarjuk szedni, csak ugyanezt elvégezzük a belső felével is, és a teljes motorgumi leválik a lemez felniről. A felhelyezés ugyanezen az elven működik, csak fordítottan!

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez
Tisztelt ügyfelünk!
A webshopunk zavartalanul működik. Az online rendelések kiszállítása folyamatos.
Az elvitelre rendelt termékeket 8-15 óráig tudja átvenni.
A gumiszervizünk nyitva H - P: 8-17-ig.
A termék jelenleg nincs készleten.


Kérjük adja meg adatait és hamarosan értesítjük a várható szállítási időről.Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk.

Kollégáink 1-2 munkanapon belül válaszolnak kérésére.


Ez a termék a Koronavírus miatt kialakult gyártói és szállítói leállások következtében nem rendelhető. Kérem válasszon olyan terméket amely raktáron van.