Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

Közúti használatra is alkalamas off-road és motocross motorgumik

Az motocrossosok számára talán kedvenc motorguminak mondható az úgynevezett 'Road Legal' avagy közúti használatra homologizált abroncs. Ebben a cikkben most két kiváló és nagy népszerűségre szert tett motocross motorgumit mutatunk be részletesebben.

A Michelin AC-10 motocross motorgumi


A francia gyártó ezt az abroncsot meglehetősen progresszívvé tette. A futófelületi blokkok többségében lamella szerű M alakú bevágások találhatóak, melyek ketté osztják a blokkok felületét két irányból is, így amikor a motor megcsúszik az egyik lamellán, a másikkal viszonylag könnyen kontrollálhatóan újra tapadást találhat a motoros. A futófelület legszélső blokkjaiban is megtalálhatjuk ezt a megoldást, itt főként az oldalcsúszásokat igyekeztek a tervezők megfoghatóvá tenni.

A futófelület középső övén a legtöbb motocross motorguminak kétféle ismétlődő blokk eleme van, a Michelin AC-10-nek három. A legnagyobb, egybefüggő lapátszerű blokk kiválóan alkalmas a lágy talajba harapásra, a sár kipréselésére, eltávolítására.

A következő blokksor két ikerszerűen álló részből áll, ami remekül tapad a közepesen képlékeny talajfelületeken.

A harmadik sor három különálló kis blokkból áll, maximális felület, mely remekül használható a száraz földutakon, burkolt utakon és egyéb kemény terepfelületeken.

motocross


A Michelin AC-10 egy stabil, többcélú abroncs


Bár a tesztelők többsége szerint a közbenső és keményebb terepfeltételeken használható kiválóan az AC-10-es, optimálisan megfelelő viselkedést mutat lágy feltételek között is, és harmadrészt megemlíthető, hogy motocross motorgumihoz képest egészen tűrhetően megy aszfalton is.

Ezzel a tudással és rendkívül kiváló ár/érték arányával nagyon keresetté vált ebben az esztendőben.

A futófelületi blokkokon található M alakú bevágások végig tükörszerűen egymással szemben vannak elhelyezve, ez teszi olyan jól kontrollálhatóvá és olyan jól élvezhetővé ezt a motocross motorgumit felhasználói számára.


A Kenda K760 Trakmaster II motorgumi


Körülbelül 30 százalékkal kerül kevesebbe a Kenda abroncsa, de kb. egyharmadnyi idővel hamarabb el is kopik, így valószínűleg nem az ára miatt kedvelik a motocrossosok.

A K760 Trakmaster II magasabb és élesebb blokkokkal rendelkezik, így amíg a blokkok erősebben meg nem kopnak, ez az abroncs jobban beharap a lágy és talán a közbenső terepeken is.

A Kenda K760 Trakmaster II meglehetősen lágy gumikeverékű abroncs, ami az oldalfalain még lágyabb, ez jó a már említett terepfeltételen manőverezésre, viszont könnyebben kap defektet is vele a lelkesen hajtó motoros. Míg az AC-10 kevésbé hajlamos a defektekre, és lényegesen könnyebben és kényelmesebben juthatunk haza a burkolt utakon.

És bár ez a motocross motorgumi adatai szerint 130 km/h végsebességre képes (a Michelin AC-10 170 km/h végsebességű), a lágy és magas futófelületi blokkok nem igazán teszik alkalmassá nagyobb sebességű haladásra aszfalt utakon.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez
Tisztelt ügyfelünk!
A webshopunk zavartalanul működik. Az online rendelések kiszállítása folyamatos.
Az elvitelre rendelt termékeket 8-15 óráig tudja átvenni.
A gumiszervizünk nyitva H - P: 8-17-ig.
A termék jelenleg nincs készleten.


Kérjük adja meg adatait és hamarosan értesítjük a várható szállítási időről.Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk.

Kollégáink 1-2 munkanapon belül válaszolnak kérésére.


Ez a termék a Koronavírus miatt kialakult gyártói és szállítói leállások következtében nem rendelhető. Kérem válasszon olyan terméket amely raktáron van.