Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

Mitől függnek a motorgumi szerelés árak?

A motorgumi szerelés árak számtalan tényezőtől függenek. Mindezt annak fényében kell vizsgálnunk, hogy a motorgumi szerelése egy olyan szolgáltatás, aminek rendkívül pontos keretei és határértékei vannak, ezáltal nem csak a szakma általános követelményeiről van szó, hanem arról is, hogy a szakembert bizony mindig és minden esetben meg kell fizetni. Lehet az akár házon belüli szakmunka, akár autószerelés, akár például a motorgumi szerelése, ami konkrét tarifával rendelkezik, ezáltal akár mindig előre is tudhatjuk, hogy mennyit kell fizetnünk az adott probléma elhárításáért.

A motorgumi szerelés árak függvénye
A motorgumi szerelés árak mindig az adott problémától, a megoldandó hiba elhárításától függenek. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a számlán akkora összes szerepel majd, amekkora bajt el kellett hárítania a szakembernek. Nyilván a szerelés során vannak olcsóbb és drágább kategóriák. A motorgumi szerelés árak bizonyára nem lesznek túl magasak abban az esetben, ha általános problémával fordulunk a szervizhez. Ilyen például egy kerékcsere, egy kerékmosás vagy éppenséggel egy szelepsapka cseréje. Magasabb árkategóriát képeznek azonban azok a beavatkozások, amelyek már szaktudást és gépeket is eredményeznek. Ide sorolhatók az általános gumiszerelések, így például a centrírozás, vagy a korábban megvásárolt gumik felnikre való felszerelése, ami általánosságban nem jár különösebb idővel és energiával, pláne abban az esetben, ha a felni nemrégiben centrírozva volt.

Természetesen mindig akadnak drágább beavatkozások is, így a motorgumi szerelés árak akkor a legmagasabbak, ha egyszerre több munkafolyamatos is el kell végezni. Példának okáért ilyen, ha egy kisebb ütközést éltünk túl, ezáltal defektet kaptunk és a felni is sérült. Az ilyen esetben nem csak centrírozni kell a felnit, hanem a gumit is cserélni, valamint javítani kell, bizonyos esetben pedig akár még szelepcserére is szükség lehet, így a költségek ilyen esetben több tízezres nagyságrendig is emelkedhetnek, szemben az egyszerű defektjavítás néhány ezres tételével.

A gumiszerelés menete
A gumiszerelés során az első lépés az, hogy leeresztjük, és leszereljük a motorról a problémás abroncsot, természetesen felnivel együtt. Ezt követően a kereket felhelyezzük az abroncsfeszítőre, vagy ha ilyennel nem rendelkezünk, akkor le a földre. Kicsavarjuk a szelepet, majd a kerékpánt két felén megkezdjük a gumi lefeszítését a felniről. Ha a gumi pereme már elvált az abroncstól, érdemes besíkosítani a felületeket. Ehhez vásárolhatunk szerelőpasztát, de a szappan is megteszi, mert így sokkal könnyebben lefejthetjük majd. A gumi leemeléséhez három szerelővasat használhatunk. Először rápattintjuk a peremvédőt a pánt szarvára, majd a szerelővassal kicsit emelgetve, apró fogásokkal le tudjuk feszíteni a gumi az abroncsról. A gumi másik felével ugyanígy kell eljárnunk, ellenben ezen az oldalon a felni belső felével kell kezdeni a munkát.

A visszaszerelés teljesen hasonlóan zajlik a kívánt munkálatok elvégzését követően, vagy éppen az új abronccsal. Első lépésként besíkosítjuk a felnit, majd az abroncsot is. Az első oldal közel háromnegyedét kézzel is könnyen feltehetjük, majd mikor a gumi megfeszült, a maradékot feszítővassal illesztjük a helyére. A kerékpánt másik felénél már két feszítővasra lesz szükségünk, amelyekkel térdünk segítségével visszafeszítjük a gumiabroncsot a felnire. Miután a gumi a helyére került, összeszereljük a szelepet, majd felfújjuk a kereket, és visszaszereljük a motorra.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez