Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

Téli motorgumi robogóra

Míg a legtöbb motoros a tél közeledtével, sőt mi több, már az ősz beköszöntésével elrakja motorját, hogy a tavaszi napsugarak megjelenéséig és a száraz utakig téli álmot aludhasson, addig a robogósok esetében ez egy kicsit másként működik. A robogóra ugyanis inkább úgy tekintünk, mint egy kerékpárra, amit kellő elővigyázatosság mellett természetesen télen is használhatunk, ehhez azonban nem árt meghozni a szükséges óvintézkedéseket.

Téli robogó motorgumi

Ha sokan meghallják a téli gumi kifejezést, a legtöbb esetben eszükbe sem jut, hogy a négy- vagy többkerekű gépjárműveken túl esetleg más közlekedési eszközöknek is szükségük lehet ilyen kiegészítőre, holott egyre több gyártó készít ma már direkt robogókra szánt téli gumikat. Ilyen például többek között a Heidenau is, akik az autóknál is bejáratott technológiákat és elképzeléseket igyekeztek átültetni egy kompakt és olcsó robogó motorgumiba.

Természetesen ez csak egyetlen példa a sok közül, hiszen ma már hangsúlyozandó, hogy számtalan gyártó kínál ilyesmiket a robogósok számára, a legnagyobb kérdés sokkal inkább az, hogy szükség van-e egyáltalán ilyenekre az egyszeri robogósoknak? Ha rövidre szeretnénk zárni a kérdést, akkor kijelenthető, hogy nagyon is, hiszen bár az senkinek sem ajánlott, hogy havas vagy jeges úton robogóra üljön – vélhetően az emberek 99,9 százaléka ezt nem is teszi meg –, de az ilyen kismotorok is képesek a nagyobb sebességek elérésére, és ha hagyományos gumiabroncs található rajtuk, akkor a hidegebb időszakban sokkal könnyebben elvesztik tapadásukat, illetve stabilitásukat.

Ha 7 Celsius fok alatt is gyakran használjuk robogónkat, és szeretnénk mindezt megelőzni, akkor igenis nagyon fontos, hogy elgondolkozzunk egy téli motorgumi beszerzésén, hogy a hidegebb időszakban is kellően puha, ezáltal jól tapadó gumikkal közlekedhessünk.

Ettől lesz téli gumi a téli gumi egy robogón

Noha a téli motorgumi a gépjárművekhez hasonló elvet követ, összességében kijelenthető, hogy van különbség a kettő között.

Egy robogóra szánt abroncs ugyanis már attól is téli lesz, hogy alapesetben sokkal több szilikont tartalmaz, ettől ugyanis rugalmasabbá válik az átlagos gumiabroncsokhoz képest. Ez a melegebb időszakokban ugyan gyorsabb kopást eredményez, ellenben a hidegebb aszfalton képes megtartani puhaságát és rugalmasságát, ami elengedhetetlen feltétele a jó tapadásnak.

Egy nyári gumi ugyanis 7 Celsius fok alatt megdermed, megkeményedik, ezáltal nem kapcsolódik az útfelülettel olyan mértékben, hogy az biztonságos tapadást eredményezzen. Fontos azonban, hogy amint újra 15 Celsius fok feletti hőmérsékletek uralkodnak tartósabban, azonnal lecseréljük a téli gumikat, és nem csak azért, mert jobban kopnak majd, hanem azért is, mert ilyenkor már jobb tapadást biztosít egy hagyományosabb motorgumi.

Általánosságban kijelenthető, hogy aki téli motorgumit szeretne vásárolni robogójára, az nehéz fába vágja a fejszéjét, hiszen itthon szinte alig kapni ilyen terméket, és ha valamelyik forgalmazó hoz is magával, akkor szinte biztos, hogy limitált mennyiségben, illetve nem olyan méretben, amilyenre nekünk szükségünk lenne.

Az egyik legismertebb robogó téli gumikat egyébiránt az IRC készíti, de a főként kerékpárabroncsokra specializált vállalat még a hivatalos honlapon sem tesz említést erről. Amennyiben azonban szeretnénk, garantáltan találunk magunknak megfelelőt, de ha mégsem, legalább a nyári motorguminkat cseréljük le jó minőségű, új abroncsokra, hiszen elővigyázatos közlekedéssel már az is sokat számít a téli időszakban.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez
Tisztelt ügyfelünk!
A webshopunk zavartalanul működik. Az online rendelések kiszállítása folyamatos.
Az elvitelre rendelt termékeket 8-15 óráig tudja átvenni.
A gumiszervizünk nyitva H - P: 8-17-ig.
A termék jelenleg nincs készleten.


Kérjük adja meg adatait és hamarosan értesítjük a várható szállítási időről.Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk.

Kollégáink 1-2 munkanapon belül válaszolnak kérésére.


Ez a termék a Koronavírus miatt kialakult gyártói és szállítói leállások következtében nem rendelhető. Kérem válasszon olyan terméket amely raktáron van.