Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

Motorozás védőruha nélkül? - Inkább ne próbáld ki!

Vannak, akik kényelmetlennek és szükségtelennek tartják a motoros védőruházatot, vannak akik kifejezetten szeretik de az biztos, hogy ezek a ruhák már sok ember életét mentették meg.

Vannak, akik kényelmetlennek és szükségtelennek tartják a motoros védőruházatot, vannak, akik kifejezetten szeretik, de az biztos, hogy ezek a ruhák már sok ember életét mentették meg.

Az alábbi videóból is kitűnik, hogy miért nem szabad még a legforróbb napokon sem megindulni védőruha nélkül: https://www.youtube.com/watch?v=fBRQnqwHgcg

Nem is gondolnánk, hogy a védőruhák mennyi zúzódástól, horzsolástól, töréstől megóvják a testet. Teljesen mindegy, hogy robogón vagy motoron közlekedünk, a védőruha mindkét esetben erősen ajánlott, mivel ha baleset történik, nagyon lassú sebességeknél is súlyos sérüléseket szenvedhetünk ezek nélkül. A másik nyomós érv a motoros ruha mellett, hogy – főként nagy teljesítményű motorkerékpárokon – a levegő nagyon gyorsan hűlni kezd, ha a vezető nagyobb sebességbe kapcsol. Ilyenkor a hőmérséklet gyors és erős csökkenése megviseli a szervezetet, s főként az ízületekre és vesére fejti ki káros hatását. A kar és láb ízületeit és a vesét például folyamatosan éri a hideg levegő a motoron, s ennek hosszú távon akár súlyos következményei lehetnek. Ha védőruhát használunk, nemcsak a balesetekkel szemben leszünk védettebbek, hanem a hideg levegő és drasztikus hőmérsékletváltozás következményeit is minimalizálhatjuk.

Egyesek feleslegesnek tartják a motoros védőruhákat, kényelmetlennek érzik, s nagyon gyakran az egyik lényeges ok, amiért nem veszik meg az, hogy nagyon drágállják. Tény, hogy egy komplex motoros felszerelés nem két forintba kerül, mégis érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy vajon mi lenne rosszabb: egy védőruha nélküli komoly baleset, mely munkából való hetes-hónapos hiányzásokat (plusz kórházi kezelési költségeket) eredményez, vagy egy egyszeri pénzkiadás egy jó minőségű védőfelszerelésre, mely védelmet nyújt viselőjének? Ezeket a dolgokat alaposan átgondolva kitűnik, hogy érdemes egyszer egy nagyobb összeget áldozni védőfelszerelésre, mint később egy sokkal nagyobbat, és emellé még élethosszig tartó sebeket is szerezni.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azon a ruházattal és kiegészítőkkel kapcsolatos kérdéseket, melyek segítségére lehetnek azoknak, akik még nem döntötték el, hogy milyen védőfelszerelést vásárolnának:

1. Bukósisak – bukósisak kiválasztásánál sajnos legtöbben ennek dizájnját nézik, és csak másodlagos szempont a minőség vagy a megfelelő illeszkedés. Ha bukósisakot vásárolunk, győződjünk meg róla, hogy tökéletesen illeszkedik fejünkre. Azok a sisakok az elfogadottak, amelyeken megtalálható az E jelzés, mert ez azt jelenti, hogy a sisak megfelel az EU által előírt követelményeknek, viszont ez nem azt jelenti, hogy teljes mértékben biztonságos. Minél drágább egy bukósisak, annál több tesztelésen ment keresztül, és annál nagyobb biztonságot nyújt majd nekünk. Másik fontos szempont a sisakvásárlásnál, hogy mindig csakis új sisakokat válasszunk. Használt sisak esetében nem tudhatjuk, hogy már milyen baleseteket, sérüléseket szenvedett, mivel a legtöbb esetben ez egyáltalán nem is látszik rajta. Nem lenne szerencsés, ha egy baleset közben derülne ki, hogy nem felel meg az elvárásoknak.

2. A kabát – kétféle anyagból készítik a védőkabátokat: bőrből és cordurából. Mindkettő nagy védelmet nyújt, bár a cordurából készített kabát valamivel könnyebb és levegősebb.

3. A nadrág – csakúgy, mint a kabát, ez is bőrből vagy cordurából készül. Ügyeljünk arra, hogy ebből is a megfelelő méretet válasszuk, és a térd betétei pontosan a rendeltetési helyükön legyenek.

4. Kesztyű – ez is egy nagyon fontos védő-kiegészítő. Olyant válasszunk, mely a szükséges pontokon meg van erősítve, és a tenyér felőli részén párnás.

5. A csizma – baleseteknél a lábak vannak kitéve leginkább a veszélyeknek, ezért ne hanyagoljuk el a védőcsizma-vásárlást. Egy egyszerű cipő, bakancs nem fogja tudni megvédeni lábunkat és lábfejünket.

6. Egyéb védő kiegészítők – az egyik ilyen fontos kiegészítő a gerincprotektor. Gerincünk esések, balesetek esetén szintén erősen sérülékeny rész, ezért érdemes odafigyelni védelmére. A gerincsérülések akár bénulást vagy egész életre kiható nagyon súlyos betegségeket is eredményezhetnek, ezért ezt a kiegészítőt is szerezzük be, ha motorozni szeretnénk.

Másik fontos kiegészítő a vesevédő. A hideg szél és levegő az ízületeken kívül a vesénket éri leginkább, így nagyon könnyen felfázhatunk vagy hosszú távú bajaink is származhatnak vesevédő nélkül.

7. Esőruha – motorozásnál soha nem lehet eléggé felkészülni a változékony időjárásra, ezért – főként ha hosszabb útra megyünk – feltétlenül vigyünk magunkkal spéci esőruhát is. Ha motoron talál az eső, nagyon megviselheti szervezetünket, mert az amúgy is lehűlt időjárást és hideg esőcseppeket a mozgásban lévő motor még tovább hűti, melynek megfelelő ruházat nélkül biztos hűlés (ha nem tüdőgyulladás) lesz a vége.

http://hegylakok.hu/2014/04/cikkek/baleset-megelozes-probald-ki-ruha-nelkul/

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez
Tisztelt ügyfelünk!
A webshopunk zavartalanul működik. Az online rendelések kiszállítása folyamatos.
Az elvitelre rendelt termékeket 8-15 óráig tudja átvenni.
A gumiszervizünk nyitva H - P: 8-17-ig.
A termék jelenleg nincs készleten.


Kérjük adja meg adatait és hamarosan értesítjük a várható szállítási időről.Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk.

Kollégáink 1-2 munkanapon belül válaszolnak kérésére.


Ez a termék a Koronavírus miatt kialakult gyártói és szállítói leállások következtében nem rendelhető. Kérem válasszon olyan terméket amely raktáron van.