Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

Motorkerékpár gumi oldalfali feliratok

Ahogy az autógumik oldalfalán is több szám és betű tájékoztat azok tulajdonságairól, úgy a motorgumik oldalfalán is megtalálhatóak ezek a jelzések.

Ahogy az autógumik oldalfalán is több szám és betű tájékoztat azok tulajdonságairól, úgy a motorgumik oldalfalán is megtalálhatók ezek a jelzések.

De mit is jelentenek pontosan, miről informálnak?

A legfontosabb adatokat ez a kódsor tartalmazza, amihez most egy 120/70 ZR 17 M/C (73 W) TL feliratú motorgumit veszünk alapul a kódjelzések sorra vételéhez.

A '120' a motorgumi szélességét adja meg milliméterben.

Az '70' egy keresztmetszeti arányt jelöl, ez egy százalék számítási szám, mely arról informál, hogy a gumiabroncs keresztmetszetének magassága hogyan aránylik az abroncs szélességéhez.

A 'ZR' a motorgumi szerkezeti felépítésérő közöl információkat, a köpenyváz szerkezete lehet hagyományos diagonális '-', diagonál-öves 'B', és radiális 'R', ez a motorgumi radiál, és a z azt jelenti, hogy 240 km/h felett is használható.

A '17' a felni átmérőjét adja meg colban mérve ( 1 col 2,54 centiméter).

Az 'M/C' jelzés azt jelenti, hogy ezt az abroncsot kizárólag motorkerékpárokra lehet felszerelni.

A '73' a teherbírási jelzőszám, a megengedett legnagyobb terhelést adja meg, amivel a gumiabroncs még terhelhető. A 73 csak egy kódszám, amit egy átszámítási táblázat segítségével lehet kilogrammra átváltani.
Jelen esetben a '73' teherbírási index 365 kilogrammot jelent.

A 'W' a sebesség indexe, szintén egy táblázat segítségével deríthető ki, hogy pontosan hány kilométer/órát jelent. Jelen esetben ezt a motorgumit 270 km/h-ig lehet használni.

A 'TL' jelzés arról informál, hogy ez az abroncs tömlő nélküli felszerelésű.

Az motorgumikon ezen kívül is vannak még jelzések és feliratok szép számmal, A legnagyobb betűkkel a márkanév és 180 fokkal szemben atermék megnevezése olvasható. A 'Made in …' felirat a gyártási országot jelenti, a 'Driving Wheel' a forgásirányra ad utalást.

A 'Max. load ...' a maximális terhelést adja meg egy adott légnyomásra fújt abroncson. Egy négyjegyű szám mutatja meg a gyártás hetét és évét, példaául egy 2705 felirat azt jelenti, hogy az adott és 27. hetében, 2005-ben gyártották le a motorgumit. A 'TWI' (Tread Wear Indicator) a profil kopásának minimum szintjét mutatja meg a gumiabroncsokon, ezt az indikátort a főbarázdában találhatjuk, 1,6 milliméteres kis kitüremkedésként.

Amennyiben a futófelület ezzel az indikátorral egy szintbe kopik, a motorgumit közúti forgalomban tovább nem lehet használni, tehát cserére szorul.

Szerepelhet még a gumikon a első 'front wheel', vagy hátsó 'rear wheel' gumi felirat, valamint a forgásirányt jelölik 'Rotation' felirattal és egy nyíllal.

gumiabroncs_oldalfala

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez
Tisztelt ügyfelünk!
A webshopunk zavartalanul működik. Az online rendelések kiszállítása folyamatos.
Az elvitelre rendelt termékeket 8-15 óráig tudja átvenni.
A gumiszervizünk nyitva H - P: 8-17-ig.
A termék jelenleg nincs készleten.


Kérjük adja meg adatait és hamarosan értesítjük a várható szállítási időről.Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk.

Kollégáink 1-2 munkanapon belül válaszolnak kérésére.


Ez a termék a Koronavírus miatt kialakult gyártói és szállítói leállások következtében nem rendelhető. Kérem válasszon olyan terméket amely raktáron van.