Motorgumi

kereső

Szélesség: Magasság: Átmérő:
Gumi méret
Gumi méret
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik
Szélesség: Átmérő:
Márka: Kategória:
Új gumik Használt gumik

A Michelin Anakee 3 túra enduro motorgumi

Egy szett kiváló minőségű motorgumi képes olyan kézzelfogható teljesítménybeli javulást okozni a motorkerékpárunkon, amelyet más változtatással nehéz elérni. A francia Michelin termékei mindig tudtak komoly minőségi meglepetéssel szolgálni a motorosok számára, és ez nincs másképp az Anakee 3 túra enduro motorgumival sem. Az 3. generációs abroncs a rendkívül sikeres Anakee 2-t váltja.

A mérnökök legfőbb feladata ennél az abroncsnál az volt, hogy megnöveljék a nedves teljesítményeket, miközben javul a kormányozhatóság, és mindezt úgy megoldani, hogy a vezetés élvezetén semmi csorba ne essék.

BMW_r_1200_gs


Mikben javult a neves elődhöz képest az Anakee 3-as?


A fentebbi célok elérése érdekében a mérnökök először is megváltoztatták az enduro motorgumi profilját, így a középpontban most egy kicsit jobban kiemelkedik. Ez megnöveli a kanyarokban a visszajelzések minőségét és a motoros könnyebben és kontrolláltabban tudja átvinni az útra az akaratát.

Amint a motoros kanyarodik és bedönti gépét körülbelül 20 fokban, a tapadó felületek nagysága 6 százalékkal növekszik, 35 fokos bedöntés során pedig 13 százalékkal. A profil formáján kívül a ferdén vágott futófelület is elősegíti ezt a rendkívül előnyös tulajdonságát a motorguminak.

A gumikeverékhez nagyobb mennyiségű szilícium-dioxidot (szilika) adtak, és a nagyobb mennyiségű szilika lényegében mindig javítja az aszfalt felületű tapadást nedves időben.

A karkaszt, azaz a motorgumi szövetvázát a még nagyobb stabilitás érdekében úgy erősítették meg, hogy a nagyobb terhelések alatt és a nagyobb sebességek esetén se nagyon változtassa alakját.


A Michelin Anakee 3 enduro motorgumi próbája egy 2013-as BMW R 1200 GS-en


Minden gumiabroncs legfőbb próbája, amikor élesben próbáljuk ki életszerű helyzetekben, a tesztelők két BMW R 1200 GS-t alanyként használva az egyiken az Anakee 2-őt, a másikon pedig az Anakee 3-at próbálták ki a javulások és az összkép megítélése szempontjából. Az oda-vissza próbák során hamar nyilvánvalóvá vált a tesztelők számára, hogy az új enduro motorgumi sokkal érzékenyebben viselkedik, és lényegesen életelibb, mint a megelőző modell.

Az Anakee 2-est több karerő felhasználásával kellett minden kanyarba betenni, míg az Anakee 3-ast könnyedebben lehet irányítani, mindemellett sokkalta precízebben is. Az új abroncsnál nincs meg a negatív 'beesik a motor a kanyarba' érzet, ami ezzel is növeli a motoros önbizalmát és vezetési élményét.


További próbák más típusokon


Kíváncsiságtól hajtva a tesztelők egy BMW F800 GS-re és egy Yamaha Super Tenere-re is felrakták az új abroncsokat, és kanargós hegyi utakon vetették próbák alá a teljesebb kép elérése érdekében.

Mindent összevetve a vélemények azt tanúsították, hogy a mérnökök nem estek túlzásba, amikor a könnyű és élvezhető kezelhetőséget és a kanyarokban érezhető stabil tapadást említették nagy előnyeként az Anakee 3 enduro motorguminak.

Másik nagy előnye az abroncsnak a hosszú élettartam, amit a márka ismerői már szinte el is várnak a francia gyártótól.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez